parafin-bakimi‘Parafin’ bir mum olup mükemmel bir şekilde ısıyı tutma gücüne sahiptir. Sıvı parafin mineral bir yağ olup ısı enerjisini parafin mumunda depolar ve yavaş yavaş vücuda iletir. 48 ve 55 derece arasında ısıyı tutar. Vücutta herhangi bir yanık oluşturmaz. Çünkü sürüldüğü anda parafin mumu ile cilt arasında bir hava kütlesi oluşur ve ısı izole edilir. Bu özelliği nedeniyle tıpta ve kozmetikte kullanılmaktadır. Parafin kristalleşmesi esnasında büyük çapta hacminden kaybeder bu da cildi sıkılaştırır. Bu etki cilt üzerindeki mekanik algılayıcılar sayesinde cilt metabolizmasına iletilir. Uygulandıktan 2 dakika sonra cilt ısısı 8 ile 12 derece arası artar. Bu artış kan dolaşımını hızlandırdığından gözenekleri açar, içeriğindeki aktif maddeler cilt tarafından emilir. Cildi nemlendirmek, yumuşatmak, şişkinliği gidermek ve eklem ağrılarını azaltmak için kullanılır.

Merkezimizde Parafin Bakımı Uzmanlarımız Tarafından Sadece El ve Ayaklara Uygulanmaktadır.